Közelgő névnapok:

(Ma: Jusztina, Pál)   Adalbert, Vencel, Mihály, Jeromos, Szabina, Simon, Szimonetta

Közelgő névnapok:

(Ma: Jusztina, Pál)   Adalbert, Vencel, Mihály, Jeromos, Szabina, Simon, Szimonetta

Bodrogi Gyulától sem áll  távol a kézművesség című cikkhez tartozó kép

Bodrogi Gyulától sem áll távol a kézművesség

Vannak saját készítésű tárgyaim, amelyet nevezhetünk kézművesnek, mivel a két kezemmel készítettem annak idején. Egykoron néptáncoltam is, talán ezt sem tudják sokan. Akkoriban népművészeti faragványokat csináltam, sőt egyik-másik tőrömnek a mai napig is én faragom meg a nyelét. Rendszeresen járok kézműves vásárokba, különösen a fából, bőrből és a kerámiából készült tárgyakat részesítem előnyben, s ha tehetem, országjárásom során mindig megállok, ha vásár közelében járok.

Ugyanígy a házi készítésű élelmiszereket is nagyon szeretem, a kocsonyát a kedvenceim közé sorolom, de készítettem már füstölt csülök pástétomot is. Megjelent egy receptkönyvem, abban számtalan saját ételreceptet adtam közre, amelyek már beváltak a családom körében is.

A Hungarikumokról az a véleményem, hogy a magyar méz, a mangalica, illetve a kolbászok csodálatos termékek, amelyért még külföldről is járnak hozzánk. Rendkívül nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen weboldal létrejött mint a kincsez.hu, ugyanis így lehetőséget kapnak azok a külföldiek is a vásárlásra, akik a környezetükben nem jutnak sem magyar kézműves termékekhez, sem kulináris élvezetekehez.

Kanadában találkoztam olyan magyar üzlettel, ahol éppen sorban álltak az ottani magyarok, mert megérkezett a magyar paprika:)

A fiamék, a Bodrogi Kúria étteremben is csak kíváló alapanyagokkal dolgoznak, melynek szerves része a hazai, házi készítésű alapanyag beszállítás.

Minden ilyen kezdeményezést csak üdvözölni tudok, amely a magyarság értékeit népszerűbbé teszi, akár itthon, akár külföldön.