Közelgő névnapok:

(Ma: Elza)   Melinda, Vivien, Ferenc, Olívia, Barbara, Borbála, Vilma, Miklós, Ambrus

Közelgő névnapok:

(Ma: Elza)   Melinda, Vivien, Ferenc, Olívia, Barbara, Borbála, Vilma, Miklós, Ambrus

Karácsonyi italkülönlegességek című cikkhez tartozó kép

Karácsonyi italkülönlegességek

Szeretnéd igazán különleges italokkal meghitté tenni a karácsonyi ünnepeket? Mutatunk néhány receptet, amelyekkel fantasztikus italokat készíthetsz.

Fagyöngy martini
Ezt a télies fantázianevű koktélt könnyen elkészítheted. Két személyre önts egy jéggel teli koktél shakerbe 60 ml vodkát, 60 ml narancslevet, 90 ml kihűlt áfonyateát, 20 ml citromlevet és 3 teáskanál cukrot. Rázd össze, és szűrd behűtött koktélospoharakba.

Forró vajas rum
Egy adaghoz önts egy lábasba 35 cl barna rumot, 1 kávéskanál vajat, összesen egy kávéskanál téli édes fűszert – ez lehet mondjuk fahéj és szegfűbors, de akár kardamom, szegfűszeg, gyömbér vagy mézeskalács-keverék is – két kávéskanál barna cukrot és 1 dl vizet. Lassan melegítsd össze, ne forrald fel. Ha elolvad a cukor és a vaj, már készen is van.

Forró fehércsokoládé
Egy adaghoz egy pohár tejet 50 g fehércsokival, egy csipet sóval és egy kevés vaníliával önts egy lábosba, és melegítsd össze, amíg elolvad a csokoládé. Vigyázz, ne forrjon fel! Habcukorral a legfinomabb.

Chilis forró csoki
Mindenki kedvence, a forró csoki egy kis extra forrósággal: chilivel. Négy adaghoz négy pohár tejet önts egy lábosba, dobj hozzá két rúd fahéjat és egy chilit, forrald össze 5-6 perc alatt, majd tedd félre, és hagyd tíz percet állni, hogy a tej átvegye a fűszerek ízét. Szűrd le, adj hozzá 200 g étcsokoládét és egy csipet sót, tedd vissza a tűzre, és addig kavargasd, amíg elolvad a csoki, és vigyázz, hogy ne forrjon fel! Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal tálald.